Ajankohtaista News


Project Babel 14.12.2023-14.1.2024

Project Babel on kansainvälinen taidegrafiikan yhteistyöprojekti. 329 taidegraafikkoa 40 studiolta 19 maasta ovat luoneet yhdessä taideteoksen, joka perustuu Pieter Bruegel vanhemman maalaukseen ”Baabelin torni” (vuodelta 1563).

Lue lisää Galleria Ratamon sivulta.

Kuva yhteistyöteoksesta, Galleria Ratamo, Jyväskylä


Teoskokonaisuuteni Kunstraum3:ssa Berliinissä lokakuussa 2023

Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys järjestetään
22.9.–1.10.2023 Suvilahden Kattilahallissa.

Teosvälityksen teokset ovat nähtävillä verkossa.


Taina Kokkonen: Atlas (2022, kohopaino ja kollaasi, 1/1, 91 x 64 cm, kehyksineen 106 x 78 cm)

GALLERIA RIKHARD | Taina Kokkonen: Grafiikkaa 5.–30.9.2023

Taina Kokkonen on Helsingissä työskentelevä taidegraafikko. Kokkonen leikittelee ornamentaalisilla muodoilla abstrakteissa teoksissaan. Hän miettii tarkasti millaisia väripinnat ja muodot ovat, sillä niiden keskinäinen sointuvuus on Kokkosen teoksien sisältö. Tosin pieni yllätyksellisyys sommitteluun aina sisältyy.

Aiheet teoksiin löytyvät luonnosta, sen erilaisista muodoista ja luonnon kiertokulusta. Kokkonen käyttää toistuvia muotoja tehokeinona, jolla saa liikkeen tunnun teoksiin. Teoksen syntyprosessin saattaa lisäksi vaikuttaa jokin muisto, kuva tai vaikkapa ajankohtainen uutinen.

Teokset ovat yksittäiskappaleita, vaikka ovat grafiikan keinoin toteutettuja. Kokkonen painaa erilaisia muotoja kohopainografiikan ja puupiirroksen keinoin. Hän kiinnittää paperisuikaleet osittain päällekkäin ja lomittain luoden niistä uuden kokonaisuuden. Paperin rosoisuuden ja siinä näkyvien paperin syiden kuuluu näkyä. Ne tuovat elävyyttä pintarakenteeseen. Taustalla olevat muodot näkyvät osittain ylempänä olevien muotojen alta.

GALLERIA RIKHARD | RIKHARDINKADUN KIRJASTON AULA

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi


Kesäsalonki/Summer Collection 5.7. – 13.8.2023

Galleria Bronda, Helsinki

Appelsiinipuutarha 2022. kohopaino, kollaasi 171, 70 x 98 cm, teos esillä Kesäsalongissa


Taina Kokkonen: Talvi, 2022, kohopaino, kollaasi, 50×76 cm

Galleria Bronda

Yksityisnäyttely ”Autuus”
11.1.-5.2.2023

Taina Kokkonen on Helsingissä työskentelevä taidegraafikko. Kokkonen leikittelee ornamentaalisilla muodoilla abstrakteissa teoksissaan. Hän miettii tarkasti millaisia väripinnat ja muodot ovat, sillä niiden keskinäinen sointuvuus on Kokkosen teoksien sisältö. Tosin pieni yllätyksellisyys sommitteluun aina sisältyy. Autuus on läsnä taiteellisessa vapaudessa luoda kaikkea sitä, mikä tulee alitajunnasta. Se on olotila, joka vaikuttaa voimakkaasti teoksen syntyyn.
 
Aiheet teoksiin löytyvät luonnosta, sen erilaisista muodoista ja luonnon kiertokulusta. Kokkonen käyttää toistuvia muotoja tehokeinona, jolla saa liikkeen tunnun teoksiin. Teoksen syntyprosessin saattaa lisäksi vaikuttaa jokin muisto, kuva tai vaikkapa ajankohtainen uutinen.
 
Teokset ovat yksittäiskappaleita, vaikka ovat grafiikan keinoin toteutettuja. Kokkonen painaa erilaisia muotoja kohopainografiikan ja puupiirroksen keinoin. Hän kiinnittää paperisuikaleet osittain päällekkäin ja lomittain luoden niistä uuden kokonaisuuden. Paperin rosoisuus ja siinä näkyvät paperin syyt kuuluvat näkyä. Ne tuovat elävyyttä pintarakenteeseen. Taustalla olevat muodot näkyvät osittain ylempänä olevien muotojen alta.
 
Kiitämme Taiteen edistämiskeskusta näyttelyn tukemisesta.

Tervetuloa avajaisiin ke 11.1.2023 klo 17-19.

Annankatu 16
00120 Helsinki

+358 9 611 426
bronda@bronda.net 

Avoinna
ti-pe 11-17
la-su 12-16
maanantaisin suljettu


Olen mukana Suomen Puupiirtäjien seuran jäsenten näyttelyssä Varikkogalleriassa Seinäjoella.


Suomen Taidegraafikot ja Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestävät vuosittain yhteisen teosvälitystapahtuman. Tapahtuma tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä ja hankkia korkeatasoista suomalaista nykytaidetta.

Tapahtumaan osallistuu noin 250 taiteilijaa ja esillä on noin tuhat teosta. Osallistuvien taiteilijoiden joukossa on niin alansa konkareita kuin uusia tuoreita kykyjä. Ostamansa teoksen saa heti mukaan ja maksaa voi myös osamaksulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teoksiani myynnissä tapahtumassa.

Lisätietoa tapahtumasta
teosvälitys.fiART TUBE 1
3.9.–29.10.2022

Art Tube on vauhdikas taidemetro ja taidetta pursuava tuubi, joka kuljettaa kattavan kokonaisuuden luomuksia naapurimaan näyttelytiloihin.

Ensimmäinen pysäkki on Kadriorg Gallery Tallinnassa 3.9.–29.10.2022. Tässä uudessa ja modernissa toimisto-, liike- ja asuinrakennuksen avoimessa aulatilassa näyttelytila sijoittuu neljään eri kerrokseen. Galleriassa nähdään muun muassa maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia jopa 48 jäsentaiteilijalta. Kuraattoreina ovat toimineet taidemaalarit Satu Kalliokuusi ja Mika Vesalahti, jotka ovat koonneet laajan kokoelman, jossa näkyy jäsenistön monipuolinen ammattilaisuus ja eri tyylilajien osaaminen. 
 
Kadriorg Gallery
Vesivärava 50
10147 Tallinna

Avoinna: ma–la klo 9.00–19.00 Tervetuloa avajaisiin pe 2.9. klo 17–19.30!


Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden vuoden 2021 teosvälitys järjestetään 24.9.–3.10. 2021 Suvilahden Kattilahallissa. Ensimmäistä kertaa avattava TEOS 2021 -verkkokauppa julkaistaan syksyllä samanaikaisesti tapahtuman kanssa. Mukana myös teoksiani. Lisätietoja Suomen Taidegraafikoiden sivustolta.


Yksityisnäyttely, Galleria Arthur, Helsinki 1.7.-31.7.2021


Taide tahtoo teille! – Kolme taidelainaamoa yhdessä.

28.4.2021 – 23.5.2021 Galleria Aarni, Sello, Espoo

Espoon, Helsingin ja Vantaan taidelainaamojen yhteisponnistuksena Galleria Aarnin tiloihin Kauppakeskus Selloon on pystytetty suuri pop-up-taidelainaamo. Tapahtuma tuo pääkaupunkiseudun kuvataiteilijat ja ostoskeskuksen kävijät yhteen.

Pääkaupunkiseudun vilkkaat taidelainaamot ovat jo pitkään suunnitelleet voimiensa yhdistämistä yhteisen tapahtuman merkeissä. Tavoitteena on esitellä kattava näkymä pääkaupunkiseudulla työskentelevien kuvataiteilijoiden teoksiin ja samalla tarjota kaikille taiteenystäville houkutteleva mahdollisuus hankkia aitoa, oman maun mukaista taidetta, taidelainauksen joustavin ehdoin. Kolmen taidelainaamon näyttelyyn saadaan esille teoksia yli kahdelta sadalta taiteilijalta. Esillä on mm. grafiikkaa, maalauksia, valokuvataidetta ja veistoksia.

Näyttely toimii ”take-away” -periaatteella ja kaikki teokset ovat vuokrattavissa ja ostettavissa taidelainaamojen ehdoin.

Mukana myös tämä teokseni.

Säröilyä 2020, kohopaino, 44x38cm

Taina Kokkonen GRAFIIKKAA

Galleria Duetto 25.11.-20.12.2020

HUOM!

Galleria seuraa pääkaupunkiseudun koronasuosituksia ja on avoinna tiistaista 1.12.20 alkaen sopimuksen mukaan. Taina Kokkosen näyttely jatkuu Duetossa 30.12. asti.

Ota galleriaan yhteyttä, niin voi sopia vierailusta: 050 471 21 38 tai galleria.duetto@elisanet.fi

Kalevankatu 15, 00100 Helsinki | puh. +358 50 471 2138 galleria.duetto@elisanet.fi | www.galleriaduetto.fi

ti-pe 11–17, la-su 12–16

Tiedote

Taina Kokkosen uusi näyttely jatkaa osittain samoilla linjoilla kuin hänen edellinen, vuoden 2017 näyttelynsä Galleria Duetossa. Teosten etualalla esiintyy useimmiten tummalla värillä vedostettu kasvimainen elementti vaaleampaa taustaa vasten. Joihinkin kuviin on lisätty pienempiä sivuaiheita, kuten pyöreitä ja pallomaisia aineksia tai verkkomaista, taipuilevaa ruudukkoa. Erimuotoisten ruudukoiden käyttö näyttää itse asiassa lisääntyneen aikaisemmasta. Ne tuovat töihin rytmiä ja jäntevyyttä.

Kokkonen työstää yhä kohopainotyönsä pääsääntöisesti vanerilaatoille, minkä lisäksi hän käyttää pvc-muovista valmistettuja painolevyjä. Yleensä hän yhdistelee molempia laattamateriaaleja samassa vedoksessa. Näyttelyn tänä vuonna tehdyissä kuvissa Kokkonen on hyödyntänyt välillä myös vanerilaattojen säännönmukaista hienoista epätasaisuutta, joka näkyy etenkin vaaleissa kohdissa tummempina raitoina. Ne tuottavat joihinkin teoksiin ikään kuin tasaisesti toistuvan taustapoljennon.

Monimuotoisella valon käytöllä on ollut jo pitkään suorastaan keskeinen asema Kokkosen tuotannossa. Usein säteily kajastaa taustalta ja korostaa avainlaatalta painettua tummaa pääelementtiä. Joissakin aiheissa valo näyttäisi kuitenkin hehkuvan keskeisaiheen edessä, jolloin syntyy lähes mystinen, henkistynyt tunnelma. Yleensä Kokkonen on hyödyntänyt kajastuksen vivahteiden kuvaamisessa iirispainoa, jolla saadaan aikaan liukuvia sävysiirtymiä. Taustavalo luo myös vaikutelman, että kuvan elementit leijuvat avaruudessa – tai kenties vedessä. Samalla etualan mielikuvitukselliset ja oudot ilmestykset tuntuvat viittaavan alitajunnasta kohoaviin muistoihin tai elämyksiin.

Näyttelyssä on mukana myös Kokkosen kollaaseja, joita hän on tehnyt viime vuosina. Hän on vedostanut läpikuultavalle japaninpaperille ornamentaalisia kuvioita ja liimannut niitä moneen kerrokseen horisontaali- ja vertikaalikentiksi. Alemmat kerrokset kuultavat päällimmäisten läpi. Tästä johtuen värit ovat osittain vaalentuneet, ja teosten yleissävy on muihin näyttelyn teoksiin nähden varsin hillitty. Kollaaseissa ei ole myöskään mitään esittävää motiivia. Kokkonen kokeekin vapauttavaksi tehdä välillä abstrakteja kuvia, jotka eivät ole sidottuja johonkin aiheeseen.

Erkki Anttonen

Kiitos Suomen Kulttuurirahasto.


Juha Holopainen, Teija Immonen, Vappu Johansson, Taina Kokkonen, Metta Savolainen 4.3.2020 – 29.3.2020

Viisi Huonetta

Juha Holopainen, Metta Savolainen, Vappu Johansson, Taina Kokkonen ja Teija Immonen Galleria Aarnissa Kokkosen teosten edessä.

Me, näyttelyn taiteilijat työskentelemme Arabian taidegraafikoiden työhuoneella, joka perustettiin 22 vuotta sitten. Yhteisessä tilassa on jokaisella oma ateljee ja oma taiteellinen identiteetti. Työyhteisössä teokset valmistuvat rinnakkain. Näyttely esittelee meidät yhdessä ja erikseen. Lue lisää.

Länsiväylän verkkolehden 4.3.2020 juttu näyttelystä. Lue tästä.


TEOS 2020 – Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys

TEOS 2020 on taidegrafiikan ja veistosten myyntitapahtuma, joka järjestetään vuosittain Kaapelitehtaalla helmi–maaliskuun vaihteessa.

Tapahtumaan osallistuu noin 250 taiteilijaa, ja yhteensä esillä on yli tuhat teosta! Osallistuvien taiteilijoiden joukossa on niin alansa konkareita kuin nuoria kykyjä. TEOS 2020 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä laajasti korkeatasoista suomalaista nykytaidetta. Tapahtuman järjestävät Suomen Kuvanveistäjäliitto ja Suomen Taidegraafikot, ja kaikki mukana olevat taiteilijat ovat järjestävien yhdistysten jäsentaiteilijoita. Tervetuloa tekemään taidelöytöjä! Ostamansa teoksen saa heti mukaan. Voit maksaa myös osamaksulla. Teoksiani on mukana näyttelyssä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Avoinna 21.2.–1.3.2020
ma–pe 11–18, la–su 11–17

Kaapelitehdas (Puristamo ja Valssaamo), Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki


Grafiktriennal XVI

Nordic Contemporary Print Triennial 2020

The Swedish Printmakers’ Association arranges in collaboration with Galleri Sander, Trelleborgs Museum and Luleå Art Gallery Grafiktriennal XVI. An exhibition that strives to explore and present a section of contemporary Nordic printmaking.

Grafiktriennal XVI – Nordic Contemporary Print Triennial 2020. 171 konstnärer och 330 verk från de Nordiska länderna i en samlings-utställning. Grafiktriennal XVI utforskar och presenterar ett utsnitt ur den samtida nordiska konstgrafiken. Utställningen genomförs av Grafiska Sällskapet i samarbete med Galleri Sander, Trelleborgs Museum och Kulturens Hus, Luleå.

The exhibitions are as follows:
• Galleri Sander, Norrköping 25 January – 14 March 2020
• Trelleborgs Museum 4 April – 23 May 2020
• Luleå Art Gallery 29 August – 1 November 2020


Yksityisnäyttely, Galleria Arthur, Helsinki 3.10.-31.10.2019


Teokset Galleria Joellan näyttelyssä vasemmalta oikealle Encore, Kevät ja Heijastus.

Yhteisnäyttely Teija Immonen – Taina Kokkonen

Galleria Joella,  Turku 2.10.-20.10.2019TEOS 2019​ – Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys
22.2.–3.3.2019

Vuotuinen taidegrafiikan ja veistosten myyntitapahtuma järjestetään TEOS 2019 järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa Kaapelitehtaalla.

TEOS 2019 esittelee teoksia noin 250 taiteilijalta, yhteensä yli tuhat teosta. Mukana olevat taiteilijat ovat järjestävien yhdistysten jäsentaiteilijoita ja taiteen ammattilaisia. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä laajasti korkeatasoista suomalaista nykytaidetta.  Mukana myös teoksiani.

Ilmaiset opastetut kierrokset:
la 23.2. klo 12 ja su 24.2. klo 15.

avoinna ma–pe 11–18, la–su 11–17

Kaapelitehdas
Puristamo ja Valssaamo
Tallberginkatu 1 
00180 Helsinki www.teosvälitys.fi
www.facebook.com/teosvalitys
Instagram: @teos_2019 #teos2019

  _________________________________________________________________________

Taidelainaamon jouluripustus SATUMAISTA 5.12.2018-6.1.2018

Mukana myös teoksiani


Taidelainaamon kesäripustus RIEMU 12.6.-12.8.2018

Riemukas esillepano täyttää lainaamogallerian ja levittäytyy
ikkunanäyttelynä myös Rikun kesäpihan suuntaan. Esillä 100 tuoretta
kesäistä teosta, maalauksia, grafiikkaa veistoksia, valokuvia.

Esillä myös teoksiani.

Riemu -avajaiset pidetään Helsinki -päivänä 12.6. klo 16-19
Taidelainaamossa.
Tervetuloa | Välkommen | Welcome

TAIDELAINAAMON AUKIOLOAJAT
Avoinna touko- ja elokuussa ti-to 12-18, pe-su 12-16.
Avoinna kesä-heinäkuussa ma-to 12-18, pe 12-16.


Teos 2018 – kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys

Kaapelitehtaalla 22.2.-4.3.2018          

Vuotuinen taidegrafiikan ja veistosten myyntitapahtuma järjestään 22.2.-4.3.2018 Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa. Suosittu myyntitapahtuma kokoaa yhteen noin tuhat teosta ainutlaatuiseksi nykytaiteen katselmukseksi. Osallistuvien taiteilijoiden joukossa on mukana alansa tunnustettuja huippuja sekä nuoria, nousevia tähtiä. Mukana myös teoksiani.

TEOS 2018 -myyntinäyttely uudistuu! Näyttely pohjaa ajatukseen, että taide on työkalu, joka auttaa meitä elämään. Tämän työkalun tarkoitus voi olla esimerkiksi rauhoittaa mieltä, tai muistuttaa meitä tärkeistä asioista ja tunteista.


Jouluksi kotiin Osa 1

Art (Arabianrannan Taiteilijat) järjestävät kaksiosaisen joulunäyttelyn.
Marraskuun joulunäyttelyssä esittäytyy neljä ryhmän jäsentä; Teija Immonen, Taina Kokkonen, Taina Rantala ja Anna Sihvonen. Näyttelyn kaikki taiteilijat toteuttavat teoksensa taidegrafiikan eri menetelmin.

Arabianrannan kirjasto  2.11.2017  – 30.11.2017

Kirjaston aukioloajat löydät tästä.XIX International Print Biennial Varna 2017

11.8. – 30.9.2017 City Art Gallery Boris Georgiev, Varna, Bulgaria

Teokseni mukana kansainvälisessä grafiikan näyttelyssä.

Lue lisää


Seppo Heiskanen kirjoittaa näyttelystäni Galleria Duettossa blogissaan Hyvinpukeutunut kriitikko (Onko väline viesti? Posted on kesäkuu 27, 2017).

Taina Kokkosen puupiirroksissa (Duetto 2.7. saakka) on jotakin hyvin lumoavaa ja puoleensa vetävää, annos erotiikkaakin. Muodot on saatu luonnosta, kasveista. Ne ovat kuitenkin tunnistamattomia, ainakaan minä en niitä tunnistanut. Ehkä kysymys on kasveihin liittyvistä pienoismaailmoista, niistä jotka ovat emien ja heteitten lähellä.

Lue lisää tästä

Yksityisnäyttely/Solo Exhibition:

Galleria Duetto, Kalevankatu 15, 00100 Helsinki, 15.6.-2.7.2017

Avajaiset keskiviikkona 14.6.2017 klo 17-19. Tervetuloa!

Yksityisnäyttely/Solo Exhibition, Galleria Duetto, Helsinki 14.6.-2.7.2017
Yksityisnäyttely/Solo Exhibition, Galleria Duetto, Helsinki 14.6.-2.7.2017

Vedostusnäytös Arabian Taidegraafikoiden työhuoneella Arabian taiteilijoiden työhuoneet-tapahtumassa 14.5.2017. Teija Immonen esittelee tekniikoita.

20.5.2017 klo 11:00-16:30
avoimet ovet – open doors
Arabian taiteilijoiden työhuoneet

Ohjatut kävelykierrokset työhuoneisiin klo 11 ja klo 14 Hämeentie 155 edestä. Kierroksilla taitelijat antavat työnäytteitä ja kertovat töistään.
Mukaan mahtuu 20 osallistujaa per kävelykierros.
Työhuoneiden ovet ovat avoinna muillekin kuin kävelyyn osallistuville klo 11–16.30.


Vappu Johansson, Taina Kokkonen, Johanna Pihlajamaa

TARTTUVA VALO

25.3. – 6.4.2017 Taidegrafiikkaa

Galleria Kajaste, Uusikatu 17, 90100 Oulu


 
TEOS 2017

Kaapelitehtaalla 23.2.-5.3.2017

Vuotuinen taidegrafiikan ja veistosten myyntitapahtuma järjestetään seuraavan kerran 23.2.-5.3.2017 Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa. Suosittu myyntitapahtuma kokoaa yhteen yli tuhat teosta ainutlaatuiseksi nykytaiteen katselmukseksi.

Tapahtuman järjestävät Suomen Taidegraafikot ry ja Suomen Kuvanveistäjäliitto ry.

Löydät teoksiani täältä.

Avoinna: ma-pe klo 11-19, la-su klo 11-17


Taina Kokkosen teoksia esillä Vantaan Tikkurilan OmaHammaslääkäri -asemalla

Vantaan Tikkurilan OmaHammaslääkäri -vastaanotolla on esillä taiteilija Taina Kokkosen teoksia 30.11.2016-24.11.2017 välisen ajan. Näyttelyyn voi käydä tutustumassa vaikka ei menisi vastaanotolle.


kutsu_web_5_elementti

Viides elementti

TULI, VESI, MAA, METALLI ja PUU
Kiinalaisen vanhan filosofian mukaan puu on tulen, veden, maan ja metallin jälkeen maailman viides elementti.

VIIDES ELEMENTTI
Suomen Puupiirtäjien Seuran 2. vuosinäyttely
12.-29.11.2016
Taidekeskus Mältinranta / Galleria
Kuninkaankatu 2, 33210 Tampere
Avajaiset perjantaina 11.11. klo 18-20. T E R V E T U L O A !
Avoinna: ma-to 12-18, pe-su 12-16

Viides elementti -näyttelyssä seuran jäsenet tuovat esille puupiirroksen uskomattoman rikkaan ja moni-ilmeisen maailman. Näyttelyn nimi pohjautuu kiinalaiseen vanhaan filosofiaan, jossa puu on tulen, veden, maan ja metallin jälkeen maailman viides elementti. Puupiirrostekniikka sai alkunsa Kiinassa yli 1500 vuotta sitten. Puupiirtäjien seura jatkaa omalla työllään tuota vanhaa ja arvokasta taidegrafiikan perinnettä, löytäen siihen aina uusia, jännittäviä näkökulmia.

Näyttelyn taiteilijat:  Elojärvi Marja-Leena, Fib Tizzi, Hakala Anne, Hakala Outimaija, Hallivuo Tuomas, Heilimo Tarja, Immonen Teija, Juntunen Kaisa, Kaila Juha, Kettunen Ella, Kirjonen Jaana, Kokkonen Taina, Krohn Inari, Kumpulainen-Sokka Maija, Laitinen Kari, Lehto Teija, Lipsanen-Rogers Maarit, Malme Heikki, Mannio Katariina, Meckelborg Maria, Meckelborg Maritta, Moilanen Tuula, Pajari Aino-Kaarina, Peltonen Tuukka, Pihlajanmaa Johanna, Piironen Eija, Pokkinen Helena, Railo Esko, Rantala Ritvamarja, Rantala Taina, Salminen Hannele, Sihvonen Anna, Taskinen Katja, Thusberg Panu, Tiisala Eeva, Tuomisto Jaana, Vainio Leena, Vainionpää Anniina, Viitala Marje, Ylitalo Merja


kokkonen-taina_ekutsu

Taina Kokkonen, Grafiikkaa 2.11.-30.11.2016
Galleria Arthur, Helsinki

mysterious_forest

Näyttely/ Exhibition ”Mysterious Forest”  25.10.-6.11.2016

Suomen Puupiirtäjien Seura/ Finnish Woodcut Artists Society

Art and Book Gallery Kyoto Paradise

Kioto/Kyoto, Japani/Japan


AGK_WWW-kuva_190716

Art Goes Kapakka

Art Goes Kapakka 18.-27.8.2016 näyttely/exhibition Tsiigaa Art Goes Kapakka.

Näyttelyt on toteutettu yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon kanssa. Teokset näyttelyyn on koonnut ja valinnut taidelainaamon toiminnasta vastaava Eeva Muona.

Bryggeri, Helsinki, Sofiankatu 2, 00170 Helsinki

Taina Kokkonen, Mika Törönen


douro-logo-2016

10.8.-31.10.2016
The 8th International Printmaking Biennial of Douro 2016 [kutsuttuna]
Douro, Portugal

Summer Prints 28.6.-23.7.2016

Galleria G:n kesänäyttelyssä on esillä monipuolinen kattaus tuoretta kotimaista taidegrafiikkaa ja piirustuksia. Tarjolla on yli 500 uutta teosta noin yhdeksältäkymmeneltä Suomen Taidegraafikot ry:n jäseneltä.  Näyttelystä löytyy teoksia niin itselle tai lahjaksi kesän juhliin. Teokset myydään heti mukaan. Tule katsastamaan suomalaisen taidegrafiikan viimeisimmät tuulet!

The Association of Finnish Printmakers’ summer exhibition Summer Prints includes over 500 new artworks by 90 professional artists. The take away -prints are unframed and ready to go. Come and see the latest trends in Finnish graphic art!

The exhibition is open from 28 June until 23 July 2016, Tue to Sat 11 am – 4 pm. Welcome!

Myyntinäyttely on avoinna 28.6.-23.7. tiistaista lauantaihin klo 11-16, tervetuloa!

Galleria G, Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki


Vedostusnäytös Arabian Taidegraafikoiden työhuoneella
Vedostusnäytös Arabian Taidegraafikoiden työhuoneella Arabian taiteilijoiden työhuoneet-tapahtumassa 14.5.2016. Teija Immonen esittelee tekniikoita.

14.5.2016 klo 11:00-15:00
avoimet ovet – open doors

Arabian taiteilijoiden työhuoneet

Ohjatut kävelykierrokset työhuoneisiin klo 11 ja klo 13 Hämeentie 155 edestä. Kierroksilla taitelijat antavat työnäytteitä ja kertovat töistään.
Mukaan mahtuu 20 osallistujaa per kävelykierros.
Työhuoneiden ovet ovat avoinna muillekin kuin kävelyyn osallistuville klo 11–15.


WP_20160406_18_27_48_Pro

Nimivalkoisella_mustatausta

6.-16.4.2016  Arabian Taidegraafikot

Viivaa ja väriä

Espoon kulttuurikeskus, Näyttelytila

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Arabian Taidegraafikot on 1998 perustettu työhuoneyhteisö, jossa työskentelee seitsemän taidegraafikkoa. Työhuone sijaitsee Helsingin Arabianrannassa.

Näyttelyssä ovat mukana: Juha Holopainen, Teija Immonen, Vappu Johansson, Taina Kokkonen, Emma Peura, Pirjo Pihkala ja Metta Savolainen.


Kutsu 5000m2-näyttelytapahtumaan copy

12.2. – 28.3.2016, 5000m2 -näyttelytapahtuma, Valtakatu 56, Lappeenranta

Yli 100 kuvataiteilijaa rakentaa työnsä Lappeenrannan entiseen teatteriin helmikuussa avautuvaan 5000m2-näyttelytapahtumaan.

5000m2 käyttää purettavaa teatteritaloa keskustassa ainutlaatuisella tavalla valtaisana galleriana, jossa teokset käyttävät tarinoita tihkuvaa tilaa rakennusaineena.

Kaupunkiin, jossa ei ole yhtään galleriaa, 13. helmikuuta avautuva näyttelytapahtuma on todellinen kotimaisen nykytaiteen ilotulitus.

Teoksiani on esillä näyttelyssä.

Taiteilijaesittely näyttelyn tiimoilta:

kuvakaappaus 5000m2


teos2016_

TEOS 2016 Kaapelitehdas 25.2.-6.3.2016

Vuotuinen taidegrafiikan ja veistosten myyntitapahtuma järjestetään 25.2.-6.3.2015 Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa. Suosittu myyntitapahtuma kokoaa yhteen lähemmäs tuhat teosta ainutlaatuiseksi nykytaiteen katselmukseksi. Osallistuvien taiteilijoiden joukossa on mukana alansa tunnustettuja huippuja sekä nuoria, nousevia tähtiä.

Teos 2016 –tapahtuman järjestävät Suomen Taidegraafikot ry ja Suomen Kuvanveistäjäliitto ry.


Taina Kokkonen: 21.10.-8.11.2015 Galleria/ Gallery Uusi Kipinä, Kulma, Lahti, Finland.

galleria_uusi_kipina_kulma2015


Taina Kokkonen 25.2.-22.3.2015 Galleria G, Helsinki

galleriaG